Breakit.se: "Mat-apparna är för tidigt ute – men det finns en som har lyckat"

"Foodora, Wolt och Uber Eats borde åka till Göteborg och studera vad krogen Pinchos håller på med, skriver Viggo Cavling i en krönika.

Lösningen som erbjuds är i många fall för komplicerad. Jag tycker att elefanterna borde åka på studiebesök till Göteborg och studera vad krogen Pinchos håller på med sedan 2012. De kallar sig världens första app-restaurang och konceptet är minst sagt banalt. Gästerna laddar ner appen, checkar in på krogen, beställer och går sedan och hämtar sin mat och dryck i en lucka. När gästerna vill betala trycker de på appen och får då ut notan eller betalar direkt i telefonen. Det sistnämnda alternativet gör förstås att du får bonuspoäng och rabatt vid nästa besök. Enda sättet att få in mat är att ladda ner appen. Enligt grundaren så var detta beslut avgörande för att konceptet skulle lyfta."

Läs hela artikeln >>

Den svenska app-restaurangkedjan Pinchos rustar för internationell expansion

Den svenska app-restaurangkedjan Pinchos är idag en av Sveriges snabbast växande - nu satsar man internationellt.

  “Vi är väl rustade för internationell expansion och har mötts av ett förvånansvärt stort intresse. Vi står finansiellt starka och har rekryterat Wilhelm Vintilescu (sedan tidigare VD på O’Learys) som styrelseordförande.” berättar Pinchos VD Magnus Larsson.

Restaurangkonceptet Pinchos grundades 2012 i Göteborg och utmärker sig bland annat genom att vara världens första och enda restaurang där samtliga beställningar sker via kedjans egenutvecklade app. I appen, som snart är nedladdad en miljon gånger, finner du även bordsbokning, betalning och lojalitetsbelöning. 2014 öppnade Pinchos upp för franchisetagare och består idag av mer än 30 enheter. Kedjan växer med två restauranger i månaden, vilket gör den till en av landets snabbast växande.

I samband med den internationella lanseringen av Pinchos har Wilhelm Vintilescu, tidigare VD och delägare på O’Learys under 13 år, värvats som ny styrelseordförande och delägare.

- Pinchos är med sin tydliga profil ett mycket intressant restaurangkoncept, helt unikt i sitt slag, säger Wilhelm Vintilescu. Jag är övertygad om att vi här ser födelsen av ännu ett svenskt varumärke som kommer att växa sig stort internationellt.

Pinchos kommer under våren 2017 öppna i Norge, tätt följt av etableringar i Danmark och Finland. Därefter väntar resten av Europa.

- Med sin breda erfarenhet av kedjebyggande och franchise i restaurangbranschen är Wilhelm en välbehövlig rekrytering till Pinchos, säger Magnus Larsson. Vi har vuxit fantastiskt i Sverige de senaste åren och det vill vi fortsätta med även internationellt. Wilhelm är väl meriterad i restaurangbranschen och kommer bidra starkt till vår utveckling.

Presskontakt:

Magnus Larsson, VD Pincho Nation AB
magnus@pinchos.se / 0706 - 86 55 00

Wilhelm Vintilescu, Styrelseordförande Pincho Nation AB
wilhelm.vintilescu@gmail.com / 0707 - 10 80 05

Syre: Pinchos vidgar vyerna från årsskiftet

"– Pinchos matkoncept bygger i grund och botten på en salig blandning, med visionen att kunna erbjuda alla något, oavsett storlek på plånbok, livsstil eller smak. När det kommer till veganska alternativ har vi hitintills brustit och därför väljer vi nu att göra en satsning på detta, säger Caisa Lintunen, kommunikatör på Pinchos."

Läs hela artikeln här >>

Besöksliv: Pinchos charmar kvinnliga gäster - nu på export

"NYHETER. Apprestaurangkedjan Pinchos har blivit tjejernas favoritkrog. På två år har fyra restauranger blivit 28 stycken med en minimal marknadsföringsbudget. Nu väntar export av konceptet till Norge och Danmark.

Enligt en studie från Bookatable ratar svenska kroggäster digital teknologi på restaurangen. Men det stämmer absolut inte enligt tapaskedjan Pinchos.

– Det går sjukt bra nu. Vår app är nedladdad 800 000 gånger. Kedjeomsättningen har gått från 35 miljoner kronor i början på 2015 till 600 miljoner i år, säger Pinchos vd Fredrik Mattson."

Läs hela artikeln här.

Telia bloggar: Här är appen din servitör

"Genom att digitalisera restaurangbesöket har Pinchos-restaurangerna lanserat ett nytt sätt att gå ut och äta: gästen använder en app till allt från att boka bord och titta på menyn bestående av tapasrätter till att beställa sin mat och sedan också betala notan.

På plats i restaurangen plingar det till i mobilen när mat och dryck är klara, så att gästen själv kan gå och hämta den.

Det är just möjligheten att slippa påkalla personalens uppmärksamhet som är en av de stora vinsterna för gästerna, tror Magnus Larsson som är en av grundarna till Pinchos."

Läs hela artikeln här.

24 Blekinge: Succérestaurang närmar sig Blekinge

Redan i september kunde 24Blekinge.se avslöja att populära app-restaurangen Pinchos sneglar åt att etablera sig i Blekinge. Och nu kan man bekräfta att en etablering kommer allt närmare.

– Blekinge kan vänta sig att vi öppnar någon gång under nästa år, men jag kan inte säga mer än det. Det är inget som är 100 procent klart än, men vi har intresse från potentiella franchisetagare i flera orter, säger Caisa Lintunen, kommunikatör på Pinchos.

Läs hela artikeln här.

Publicerat om Pinchos Kristianstad

Restaurangen som är belägen på Östra Storgatan kommer öppna senast i mars, men förhoppningen är redan vid årsskiftet. Det kommer bli en stor restaurang med ungefär 120 platser.

– Vi kommer anställa upptill 15 personer, med tio heltidsanställda. Vi kommer börja söka snart. Nu när allt är klart, så är det bara att trycka på knappen och köra, säger ägaren Allan Schwech.

Läs hela artikeln här.

Ekuriren: Restaurangen Pinchos ska bli störst i Eskilstuna

"Den snabbväxande restaurangkedjan Pinchos kommer till Eskilstuna. I konceptet ingår bland annat att gästerna beställer sin mat via en app, i stället för att använda den mer traditionella beställningsformen servitör.

Eskilstuna har varit i moderbolagets sikte länge, och nu är det till slut dags.

– Eskilstuna har varit en naturlig och prioriterad stad för oss, det är absolut tillräckligt stort för att stödja en Pinchos, säger Magnus Larsson, etableringsansvarig på företaget som öppnat trettio restauranger Sverige under de senaste tre åren."

Läs hela artikeln här >>

ST om premiären på Pinchos Sundsvall

På tisdag 19/7 är det dags för premiär på Pinchos i Sundsvall och Sundsvall Tidning har intervjuat vår franchisetagare Tobias inför öppningen.

– Det är lite nervöst, och en bra pirrighet. Öppningen är något man gått och längtat efter i snart ett år, så det känns väldigt bra att det är dags nu. Det är en dröm jag haft sedan jag var liten, att öppna egen restaurang.

Pinchos utsedd till bästa dejtingrestaurang

Enligt en undersökning som nyligen gjordes på uppdrag av dejtingsajten Match.com tycker singlarna i Västra Götaland att Pinchos är den bästa restaurangen för en dejt i området.

Vi på Pinchos tackar ödmjukast för det fina utlåtandet och önskar alla turturduvor lycka till i jakten på kärlek.

Peace, love and Pinchos!

24kalmar om Pinchos i Kalmar

Det är bara bygglovet som saknas innan Handelsbankens gamla lokaler på Kaggensgatan kommer att förvandlas till en app-restaurang. Pinchos som restaurangkoncernen heter är världens första app-restaurang och finns i ett 20-tal städer i Sverige sedan tidigare. Nu är det Kalmars tur att få ta del av det populära konceptet.

Läs hela artikeln här.

Hotellrevyn: På Pinchos gör appen jobbet

"På restaurangkedjan Pinchos är tekniken ingen nymodighet, utan en av grundstenarna. Konceptet bygger på att gästerna laddar ner restaurangens egen app till sin smart­phone, och sedan gör hela jobbet själva. Nästan i alla fall.

Pinchos kallar sig Sveriges, kanske världens, enda app-restaurangkedja. Den första restaurangen öppnade 2012 här i Göteborg. I dag finns det 18 stycken, utspridda över landet. Den här, vid Heden i Göteborg, är det nyaste tillskottet.
– Gästerna bokar bordet, de beställer från menyn och när maten är klar får de en pushnotis, då går de och hämtar den. Sedan betalar de via appen. Men de slipper diska, säger Magnus Larsson som är etableringsansvarig."

Läs hela artikeln här.