Norbottens Affärer om Pinchos Kiruna: Då öppnar Pinchos i Kiruna

33867807_232602447474156_1439936920409866240_n.jpg

"KIRUNA Renoveringen av lokalerna har startat och rekryteringen pågår för fullt. I höst kommer restaurangkedjan Pinchos till Kiruna – nu kan Norrbottens Affärer avslöja mer om premiären.
Tapasrestaurangen Pinchos har nyligen slagit upp portarna i både Luleå och Piteå. Nu väntar en ny etablering i länet – i höst är det Kirunas tur.
Pinchos Kiruna kommer att drivas tillsammans av franchisetagarna Ulf Näslund och Carola Enmark.
Renoveringen av lokalerna om cirka 500 kvadratmeter där Ica Toppen tidigare huserade pågår just nu för fullt, så även rekrytering av personal."

Läs hela artikeln här.

Nya Köpenhamns-enheten blir Pinchos startskott i Danmark

2.JPG

"Svensk restaurangkedjan Pinchos öppnar sin första restaurang i Danmark i veckan – den första av fyra planerade i Köpenhamn, där man planerar öppna fler enheter under året.

Efter att ha öppnat 45 restauranger inom Sveriges gränser var det i september förra året dags för Pinchos att ta första steget utomlands."

Läs hela artikeln här.

Fastighetsvärlden: Pinchos hyr 1000 kvm av Hufvudstaden nära Stureplan

IMG_9658.jpg

"Pinchos har funnits sedan 2012 och är världens första apprestaurang. De serverar maträtter från hela världen, presenterade i tapasformat. Pinchos har totalt 46 restauranger runtom i Sverige och detta blir deras andra i Stockholm efter den som finns på Alströmergatan 20 (fastigheten Skutan 19, ägs av SEB Trygg Liv), nära Fridhemsplan på Kungsholmen."

Läs hela artikeln.

VALEDO INVESTERAR I PINCHO NATION

Valedo Partners III AB (“Valedo”) har investerat i restaurangkedjan Pincho Nation AB (”Pinchos”) vid sidan av bolagets grundare, nyckelpersonal och styrelse. Med Valedo som ny huvudägare kommer Pinchos ges ytterligare resurser i form av kompetens och kapital för att realisera och accelerera den långsiktiga tillväxt- och utvecklingsplanen.

Pinchos är ett unikt app-baserat restaurangkoncept som erbjuder en bred meny med smårätter från hela världens kök, med allt från spanska quesadillas till asiatiska dumplings, ungersk plankstek, fransk crème brûlée, och drycker såsom traditionella mojitos, sangria, iskall öl, viner och lekfulla drinkar i regnbågens alla färger. Verksamheten, som grundades 2010 av Magnus Larsson, Jessica Ekelöf Larsson, Johannes Räfsby och Fredrik Mattsson, har vuxit kraftigt de senaste åren och i dag finns ca 45 Pinchos-restauranger i Sverige och Norge. Enbart 2017 har [17] nya enheter öppnats. Under 2018 planerar man att öppna 24 nya enheter där nya marknader inkluderar Danmark och Finland.

”Pinchos har under de senaste åren uppvisat fantastisk tillväxt och utveckling och det är uppenbart att konsumenterna verkligen uppskattar vårt unika koncept och atmosfär. Som grundare och ledare i verksamheten är jag nu väldigt entusiastisk över att accelerera utvecklingen ytterligare tillsammans med Valedo som partner, vid sidan av våra engagerade och duktiga medarbetare. Valedo kommer att bidra med viktiga erfarenheter och finansiella resurser för nästa steg i vår strategiska resa.” kommenterar Magnus Larsson, VD Pincho Nation

Villkoren för affären offentliggörs inte.

För ytterligare information om Pinchos, vänligen kontakta:
Magnus Larsson, VD
magnus.larsson@pinchos.se

Om Valedo:
Valedo är en oberoende svensk investeringsgrupp som investerar i högkvalitativa mindre och medelstora företag i Norden. Valedo fokuserar på företag med tydlig tillväxt- och utvecklingspotential där Valedo kan medverka till att öka takten i företagens utveckling. Genom att vara en aktiv ägare som bidrar med både kapital och kompetens medverkar Valedo till att företagen som Valedo investerar i uppnår sin fulla potential. Valedo har gjort totalt 24 investeringar och fler än 100 tilläggsförvärv. Totalt omsätter Valedos verksamheter ~4 500 miljoner med ~3 300 anställda i nästan 20 länder. Valedos tidigare verksamheter har i genomsnitt vuxit ~250% under Valedos ägandeperiod.

www.valedopartners.com

VALEDO INVESTS IN PINCHO NATION

Valedo Partners III AB (“Valedo”) has invested in the restaurant chain Pincho Nation AB (”Pinchos”) alongside its founders, key staff and board of directors. With Valedo as a new majority owner, Pinchos will have increased resources in the form of competence and capital to realize and accelerate the Company’s long-term growth and development plan.

Pinchos is a unique app-based restaurant concept offering a broad menu of smaller dishes with inspiration from all over the world, such as Spanish quesadillas, Asian dumplings, Hungarian stake, to French crème brûlée, and beverages such as mojitos, sangria, beer, and playful drinks in all the colors of the rainbow. The Company, founded in 2010 by Magnus Larsson, Jessica Ekelöf Larsson, Johannes Räfsby and Fredrik Mattsson, has grown significantly the last few years and there are today approximately 45 Pinchos restaurants in Sweden and Norway. In 2017 alone, [17] new units were added to the chain. By 2018, it is planned to open 24 new units where new markets include Denmark and Finland.

”Pinchos has in the last few years had a fantastic growth and development, and it is obvious that consumers really appreciate our unique concept and atmosphere. As a founder and leader of the business, I am very enthusiastic about accelerating the development further with the support of Valedo as a partner in Pinchos, alongside our motivated and competent employees. Valedo will contribute with important competence and financial resources to enable our next step in the strategic journey of Pinchos.” says Magnus Larsson, CEO of Pincho Nation

The terms and conditions of the transactions are not disclosed.

For further information on Pinchos, please contact:
Magnus Larsson, CEO
magnus.larsson@pinchos.se

About Valedo:
Valedo is an independent Swedish investment group that invests in high-quality small and mid-cap companies in the Nordic region. Valedo focuses on companies with clear growth and development potential where Valedo can actively contribute to and accelerate the companies’ development. Being an active owner and contributor of both capital and industrial experience, Valedo helps to ensure that its companies can achieve their full potential. Valedo has completed 24 platform investments and more than 100 add-on acquisitions. Valedo’s businesses have a combined revenue of SEK ~4 500 million with ~3 300 employees in close to 20 countries. Valedo’s exited businesses have on average grown by ~250% during Valedo’s ownership.

www.valedopartners.com

App-restaurangkedjan Pinchos satsar på ökad betalningssäkerhet

Pinchos app.jpg

Ett nytt betalsystem kopplat till BankID ska göra det ännu säkrare att handla med Pinchos app.

Pinchos koncept går ut på att erbjuda en restaurangupplevelse där all service sker genom en app - allt från bordsbokning, beställning, menysurfande och betalning. Konceptet har på några år vuxit till en av Sveriges största restaurang- och franchisekedjor med över 40 etableringar runt om i landet. Appen har hittills laddats ned över 1,5 miljoner gånger.

I den tidigare versionen av appen lade kunder in sina kortuppgifter, vilka sedan sparades för att
möjliggöra direktbetalningar vid restaurangbesök hos kedjan. Även om systemet har fungerat väl byter nu Pinchos betalfunktion till en version som är ännu säkrare. Uppgraderingen innebär att alla kortuppgifter som tidigare sparats raderas och ersätts av ett system som är kopplat till BankID. Betalning kan ske direkt i appen med kort eller mot faktura utan extra avgift.

"Vi vill ge våra besökare en härlig och trygg restaurangupplevelse. Därför ser vi ständigt över
säkerheten i vår app. Genom att koppla alla transaktioner till en lösning med BankID vill vi förhindra handeln och användandet av stulna kortuppgifter
”, säger Magnus Larsson, VD för ägarbolaget Pincho Nation.

Pinchos samarbetspartner för betallösningen är det svenska betalinstitutet Paynova, en
premiumleverantör av betallösningar för online-handel som ständigt utvecklar nya bedrägeriskydd.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Larsson, VD, Pincho Nation
magnus.larsson@pinchos.se, Telefon: +46 (0)706-86 55 00

OM PINCHOS
Pinchos är ett restaurangkoncept baserad på en svensk originalidé etablerad i Göteborg 2012. Förutom att erbjuda ett brett, varierat utbud av smårätter i lokaler med extravagant dekor utmärker sig Pinchos också genom att vara världens första restaurang där alla beställningar sker via en egenutvecklad app. 2014 öppnades konceptet upp för franchisetagare. 2017 startas en internationell etablering. pinchos.se

Antal restauranger: 43
Antal planerade restauranger: 17
Antal anställda i kedjan: ca 500
Beräknad kedjeomsättning 2017: ca 660 Mkr
Appen: 1,5 miljoner nedladdningar
Appinnehåll: Menyer, beställning, bordsbokning, betalning och lojalitetsprogram med bonuspoäng. Integration
med molnbaserat kassasystem baserat på öppen källkod.
Appanvändning: 100% för beställning, > 75% för betalning, vilket är världsunikt
Erhållna utmärkelser: Framtidens Franchise (2016, Svenska Franchise), Årets Digitala Marknadsföring (2017, Svensk Franchise), EY Årets entreprenör i Västsverige (2017, EY).

Pinchos och Svensk Cater skänker nära en halv miljon kronor till Bröstcancerfonden

Pressbild_Pinchos_BCF.jpg

Apprestaurangkedjan Pinchos och livsmedelsgrossisten Svensk Cater skänker insamling från informationskampanj.

Pinchos, känd som Sveriges snabbväxande restaurangkedja där all beställning och betalning sker via en app, har länge haft ett nära samarbete med Svensk Cater. I år ville man göra en insats tillsammans för att kunna göra skillnad inom ett viktigt område. Valet föll på en kampanj för Bröstcancerfonden.

"Engagemang i olika sociala projekt har alltid varit viktigt för oss, och de senaste två åren har vi gjort större satsningar inom hela kedjan. Bröstcancer känns som en självklar fråga för Pinchos att uppmärksamma, eftersom just bröstcancer är en av vår tids största kvinnosjukdomar. Vår allra mest dedikerade och trogna gästgrupp är ju kvinnor”, säger Magnus Larsson, VD för Pincho Nation.

För att lyfta frågan om Bröstcancer lite extra producerade Pinchos en informationsfilm som visade hur man kan undersöka sig själv och sina bröst för att i ett tidigt skede upptäcka eventuella förändringar. Filmen lades ut i Pinchos sociala kanaler och bara huvudkontot fick en räckvidd på över 200 000 och över 60 000 att interagera genom delningar och kommentarer.

Under oktober månad gjorde Pinchos även om sin mest populära dessert till en rosa variant för att göra en tydlig koppling till Bröstcancerfonden. Svensk Cater stod för råvarukostnaderna. Beloppet för varje såld dessert gick direkt till insamlingen. När intäkterna räknades samman stod det klart att Pinchos och Svensk Cater fått ihop 463 767 kronor. Hela beloppet skänks nu till Bröstcancerfonden.

”Den här insamlingen visar styrkan i att göra saker tillsammans. Både vi, vår samarbetspartner och framförallt våra restauranggäster har alla bidragit. Det sporrar oss att fortsätta att hitta kreativa sätt att skapa engagemang för viktiga frågor”, avslutar Magnus Larsson.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Larsson, VD, Pincho Nation
magnus.larsson@pinchos.se, Telefon: +46 (0)706-86 55 00

OM PINCHOS
Pinchos är ett restaurangkoncept baserad på en svensk originalidé etablerad i Göteborg 2012. Förutom att erbjuda ett brett, varierat utbud av smårätter i lokaler med extravagant dekor utmärker sig Pinchos också genom att vara världens första restaurang där alla beställningar sker via en egenutvecklad app. 2014 öppnades konceptet upp för franchisetagare. 2017 startas en internationell etablering. pinchos.se

Antal restauranger: 43
Antal planerade restauranger: 17
Antal anställda i kedjan: ca 500
Beräknad kedjeomsättning 2017: ca 660 Mkr
Appen: 1,5 miljoner nedladdningar
Appinnehåll: Menyer, beställning, bordsbokning, betalning och lojalitetsprogram med bonuspoäng. Integration med molnbaserat kassasystem baserat på öppen källkod.
Appanvändning: 100% för beställning, > 75% för betalning, vilket är världsunikt
Erhållna utmärkelser: Framtidens Franchise (2016, Svenska Franchise), Årets Digitala Marknadsföring (2017, Svensk Franchise), EY Årets entreprenör i Västsverige (2017, EY).

Cision.com: Menyn föll juryn i smaken – restaurangvisionär utsedd till Västsveriges främsta entreprenör

 Bild från EY Entrepreneur Of The Year

Bild från EY Entrepreneur Of The Year

Magnus Larsson, Pincho Nation AB, utnämndes under måndagskvällen till västra Sveriges främsta entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. Under kvällen utnämndes dessutom Elisabeth Liljensten, Devicia AB, till ”Årets kvinnliga stjärnskott”, Mikael Cwyl från Inteleon AB blev ”Årets manliga stjärnskott” och Juha Ojala från Muovitech AB tog emot SEB:s pris ”Bästa internationella tillväxt”.

Magnus Larsson lanserade sin första Pinchos-restaurang i Göteborg 2012 och på fem år har antalet restauranger utökats till 41 stycken, runt om i Sverige. En stor anledning till succén stavas digitalisering. Pinchos är nämligen världens första restaurangkoncept där allt från bordsbokning till betalning sker via en egenutvecklad app. ”Kan vi få notan, tack” är alltså någonting som du aldrig kommer få höra på Magnus restaurang. Under hösten 2017 påbörjades en utlandsexpansion och nyligen öppnade den första restaurangen i Oslo. Under 2018 kommer Pinchos till Finland och Danmark men resan lär inte sluta där, Magnus ultimata mål är att ta sitt nydanande restaurangkoncept till USA.

Läs hela artikeln här.

GP.se: Pinchos VD - entreprenör med egen twist

Pinchos VD Magnus Larsson ville egentligen inte starta en restaurang till. Lönsamheten i branschen var för dålig. Men så fanns den där lysande idén som ingen annan fick snurr på.

Hur kom du in i restaurangbranschen från första början?

– Jag hade verksamheter på Smögen i många år. När jag först kom dit var jag i klädbranschen och sålde av textilpartier på bryggan. Senare träffade jag min fru Jessica där, och vi flyttade familjen dit på heltid. Då drev vi bland annat Skärets bageri. När vi tog över Smögenbaden anställde jag Fredrik Mattsson som nöjeschef. Vi slog våra påsar ihop och har sedan haft företag i de flesta branscher. Ett tag köpte vi gamla campingar som vi rustade upp. En sak var vi säkra på...

Läs hela artikeln här.

GP.se: Pinchos Årets Entreprenör i Västsverige

Krögaren Magnus Larsson, vd för app-restaurangkedjan Pinchos kammade hem segern i EY Årets entreprenör i Västsverige.

Det var i tuff konkurrens som krögaren Magnus Larsson tog hem segern som Årets entreprenör i Västsverige, för sitt arbete med att skapa världens första app-restaurangkedja, Pinchos Nation.

Läs hela artikeln här.

e-handel.se: App-restaurangen som skakar om hela branschen

11061.jpg

De hade lovat varandra att aldrig mer äga en restaurang. Sen kom mobil e-handel och förändrade allt.

Magnus Larsson och hans gamle vapendragare Fredrik Mattson var överens. Aldrig mer skulle de ge sig in som egenföretagare i restaurangbranschen igen. De hade försökt flera gånger och kommit fram till samma sak varje gång: Jobbet var för hårt och lönsamheten för dålig, för att inte säga så gott som obefintlig.

Men sedan 2012 driver de tillsammans - hör och häpna - återigen ett företag inom restaurangbranschen. Som är lönsamt. Vad hände?

Läs hela artikeln här >>

DB.NO: På restaurant Pincho Nation bestiller og betaler du med en app.

2.jpg

Nye restauranter har åpnet nesten ukentlig i 2017. Er du blant de seks prosentene nordmenn som ennå ikke har smarttelefon, er det en dårlig ide å besøke splitter nye Pincho Nation. I alle fall bør du alliere deg med en som kan laste ned apper før du tar turen.

På restauranten, som åpner ved Jernbanetorget i Oslo denne uka, foregår alt fra bordbestilling til matbestilling og betaling i appen.

Den kaller seg «verdens første apprestaurant» og har planer om å utvide til hele Norge.

- Ja, vi ønsker å åpne andre steder. Jeg vil også presisere at vi er en forlengelse av verdens første apprestaurant, Pinchos i Sverige, sier Svein Stolpestad, en av fire eiere som satser på kombinasjonen mat, drikke og teknologi.

Läs hela artikeln >>

DN.NO: Nå åpner Norges første app-restaurant

Flammeblåser.jpg

Nå åpner Pincho Nation, Norges første appbaserte restaurant. Her er det ingen servitør som tar bestillinger, fomler med kortautomater eller river menyen ut av hendene på deg. I stedet bestiller du og betaler for maten selv, via restaurantens app.

– Det høres kanskje litt sterilt ut. Men det funker veldig bra, sier medeier Morten Grevle.

Appen lastes ned gratis. Du bestiller fra menyen, venter noen minutter. Så: Pling! Appen forteller deg at maten er klar til å hentes foran det åpne kjøkkenet.

– Det blir en egen bevegelse i lokalet. Det er utrolig atmosfæreskapende og sosialt, sier Grevle.

Pincho betyr liten, enkel tapas, ifølge restaurantsjef og spanjol Manuel Rojo:

– Det er ganske små retter, og man kan spise litt eller mye. Det er veldig fleksibelt.

Läs hela artikeln >>

Hundratals sökande till 20 jobb på Pinchos

Över 200 personer har sökt jobben. Nu intervjuas 100 av dessa för 20 jobb på nystartade Pinchos i Ystad.

Det var en hel del förväntan och nyfikenhet i luften när de första 20 sökande stegade in på Arbetsförmedlingen. Där stod Josefin Fischlein och Philip Nilsson, ett äkta par som ska driva den nya restaurangen på Hamngatan.

– Det är spännande för oss också. Ännu vet vi inte när vi kan slå upp dörrarna, just nu verkar det bli i månadsskiftet oktober/november, sa Josefin Fischlein.

Läs hela artikeln här.

Besöksliv: Går till nytt toppjobb på snabbväxande Pinchos

Tidigare har hon mest suttit på andra sidan franchise-bordet. Nu är det dags att byta sida. I och med att Helena Ahldén går över som COO på Pinchos får hon prova på livet som franchisegivare. Något hon ser fram emot. 

Grattis till nya tjänsten, hur känns det?

– Det ska bli hemskt roligt. Pinchos har ett väldigt spännande koncept som utvecklas snabbt. Jag är tacksam över att jag får vara på den här resan.

Läs hela artikeln här.

Pinchos kommer (äntligen) till Stockholm - etablerar ny apprestaurang på Kungsholmen

I många svenska städer har hungriga och nyfikna gäster redan kunnat besöka någon av den populära kedjans restauranger. Nu kommer denna möjlighet att bli verklighet även för stockholmarna. Den 30 juni öppnar kedjans första restaurang i centrala Stockholm.

– Pinchos är redan en etablerad kedja med 35 restauranger i Sverige, så när vi öppnar upp vårt första Pinchos mitt i Stockholm är det naturligtvis en milstolpe i kedjans utveckling, säger Wilhelm Vintilescu, Styrelseordförande Pincho Nation AB.

Etablerat läge

Den nya restaurangen kommer att heta Pinchos Fridhemsplan och ligger i nyrenoverade och nydekorerade lokaler på Kungsholmen med adressen Alströmergatan 20. Tidigare låg en O'Learys här vilket gör att läget är väl etablerat för uteätare. Restaurangen ligger i ett bostadstätt område med många arbetsplatser och närhet till kollektivtrafik.

– Vi har märkt att Pinchos blir en riktig magnet var helst vi öppnar. Efterfrågan på en restaurang i Stockholm har länge varit stor och därför hoppas vi snart kunna etablera våra restauranger även i andra stadsdelar, säger Wilhelm Vintilescu.

Stadig expansion

Pinchos är ett svenskt restaurangkoncept som etablerades i Göteborg 2012. Två år senare öppnades det upp för franchisetagare och idag är kedjan en av Sveriges snabbast växande, det öppnas i snitt två nya restauranger varje månad. Den stadiga expansionen har skapat en stor mängd arbetstillfällen i landets restaurangnäring, speciellt bland unga. Under hösten 2017 planeras även en internationell etablering med start i Oslo i slutet på sommaren.

– Det är ett sanslöst tryck på förfrågningar om att öppna upp Pinchos-restauranger, säger Magnus Larsson VD och etableringsansvarig, Pincho Nation AB. Snart finns vi i alla stora svenska städer, och många av dem har fler än en Pinchos. Nu satsar vi internationellt med öppningar i Norge, Danmark och Finland redan i år, fortsätter han.

För mer information, kontakta:
Magnus Larsson, VD och etableringsansvarig Pincho Nation AB
magnus@pinchos.se / 070 - 686 55 00

Wilhelm Vintilescu, Styrelseordförande Pincho Nation AB
wilhelm.vintilescu@gmail.com / 070 - 710 80 05

Bildgalleri: goo.gl/4YjcVO

FAKTA PINCHOS
Pinchos är ett restaurangkoncept baserad på en svensk originalidé etablerad i Göteborg 2012. Förutom att erbjuda ett brett, varierat utbud av smårätter i lokaler med extravagant dekor utmärker sig Pinchos också genom att vara världens första restaurang där alla beställningar sker via en egenutvecklad app. 2014 öppnades konceptet upp för franchisetagare. 2017 startas en internationell etablering.

Antal restauranger: 36
Antal planerade restauranger: 52
Antal anställda i kedjan: ca 500
Beräknad kedjeomsättning 2017: ca 660 Mkr
Appen: 1,2 miljon nedladdningar
Appinnehåll: Menyer, beställning, bordsbokning, betalning och lojalitetsprogram med bonuspoäng. Integration med molnbaserat kassasystem baserat på öppen källkod.
Appanvändning: 100% för beställning, > 75% för betalning, vilket är världsunikt
Erhållna utmärkelser: Framtidens Franchise (2016, Svenska Franchise), Årets Digitala Marknadsföring (2017, Svensk Franchise)