Strax innan jul blev det äntligen klart - under första kvartalet 2015 öppnar Pinchos en restaurang i Uddevalla. Vi satte oss ner med Carl Mannheimer, som står för bygget av restaurangen, för att se hur tankarna kring projektet går.

Hej Carl! Berätta, hur känns det att vara i startgroparna för att öppna egen restaurang?

- Då jag äger catering-firman Äventyr Catering i Uddevalla blir steget att öppna en egen restaurang med fokus på gästupplevelsen ganska naturligt, berättar Carl och fortsätter, I restaurangbranschen känns det numera lika viktigt att kunna erbjuda en upplevelse utöver det vanliga, som att servera god mat och bra service.

Varför blev det just Pinchos?

- Jag fick nys om Pinchos via Fredrik och Magnus (Pinchos grundare), som jag känner från tiden då vi alla tre bedrev verksamheter i Smögen. När de berättade om konceptet kändes det i sin helhet väldigt folkligt, vilket jag gillar. Samtidigt är det enkelt och ligger helt i tiden. Man placerar en större del av kontrollen hos gästen i form av en app och det blir väldigt inbjudande.

Vad ser du som den största utmaningen med att öppna restaurang?

- För oss handlar det förstås om att i grund och botten kunna leverera den där helhetsupplevelsen som gör att våra gäster får ett bra intryck och väljer att komma tillbaka. Det är något vi måste göra oss förtjänta av. Målet är kort och gott att kunna servera gästerna god mat och dryck, samt ett trevligt och personligt bemötande i en mysig miljö.


Tre snabba a la Pinchos:

Iphone eller Android?

- Android!

Miniburgare eller Belgisk våffla?

- Miniburgare.

Nollgradig öl eller Sangria?

- Oj vad svårt… Det får nog bli sangria.


Vid sin sida kommer Carl Mannheimer ha Erik Stridsberg, som står för driften av restaurangen. Pinchos Uddevalla kommer öppna på Trädgårdsgatan 3 i centrala Uddevalla. Något datum för premiären av restaurangen är ännu inte satt, men den kommer förmodligen att äga rum i mars. Håll utkik på vår Facebook-sida.