Just nu sitter utvecklarna på Silent Order och jobbar på en efterlängtad ny version av Pinchos-appen. Förutom en självskriven funktion för betalning direkt i mobilen kommer den nya versionen vara bättre anpassad för användaren och inkludera ett generöst poängsystem.

Fler restauranger ställer högre krav

Pinchos växer. Nyss öppnade vår femte enhet i Örebro och snart är det dags att ta klivet in i ytterligare en ny stad, nämligen Uddevalla. Under resterande del av 2015 kommer Pinchos-familjen växa med restauranger i bland annat Linköping, Malmö & Helsingborg och i slutet av året kommer den utgöras av omkring 15 restauranger runtom i Sverige. En utveckling som ställer nya och högre krav på att tekniken funkar.

App-utvecklaren Ronnie Persson berättar: Tekniken bakom appen måste helt enkelt följa med i Pinchos utveckling. Förutom självklara tillägg utåt i appen är det en hel del som ska bytas ut bakom kulisserna, för att hantera det ökande trycket i samband med de nyöppningar vi ser framöver.

Betala med appen

En av de stora - och ganska självklara - nyheterna  som man jobbat på i den kommande versionen av appen är en betallösning. Som gäst på Pinchos kommer du framöver kunna betala notan direkt i appen.

Förutom att det gör restaurangbesöket ännu smidigare för gästen bör det även minska antalet kontanter i kassorna, öka säkerheten och samtidigt göra rum för ännu bättre och snabbare service, berättar Pinchos ägare Fredrik Mattson.

Samla poäng

Till betalningslösningen är appens andra stora nyhet kopplad. Du som väljer att betala via appen kommer nämligen kunna nyttja Pinchos nya bonussystem, där den ihopsamlade poängpotten går att använda som betalning i olika steg.

Tittar man på vår målgrupp består den till stor del av återkommande gäster som gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta - något vi är otroligt glada och tacksamma över. Det nya bonussystemet är främst utvecklat med den här gruppen i åtanke. Vi hoppas på att kunna ge våra gäster ännu mer tillbaka, säger Fredrik.

Beräknad lansering i april

Förutom betalningslösningen och bonussystemet kommer appen framöver vara bättre anpassad för varje unik gäst. Man ser även över möjligheter att presentera appen på olika språk, något som dock ligger längre fram i tiden.

De nya funktionerna är i skrivande stund i teststadiet och kommer lanseras inom en snar framtid.

Följ utvecklingen på vår Facebook-sida.