Den svenska app-restaurangkedjan Pinchos är idag en av Sveriges snabbast växande - nu satsar man internationellt.

  “Vi är väl rustade för internationell expansion och har mötts av ett förvånansvärt stort intresse. Vi står finansiellt starka och har rekryterat Wilhelm Vintilescu (sedan tidigare VD på O’Learys) som styrelseordförande.” berättar Pinchos VD Magnus Larsson.

Restaurangkonceptet Pinchos grundades 2012 i Göteborg och utmärker sig bland annat genom att vara världens första och enda restaurang där samtliga beställningar sker via kedjans egenutvecklade app. I appen, som snart är nedladdad en miljon gånger, finner du även bordsbokning, betalning och lojalitetsbelöning. 2014 öppnade Pinchos upp för franchisetagare och består idag av mer än 30 enheter. Kedjan växer med två restauranger i månaden, vilket gör den till en av landets snabbast växande.

I samband med den internationella lanseringen av Pinchos har Wilhelm Vintilescu, tidigare VD och delägare på O’Learys under 13 år, värvats som ny styrelseordförande och delägare.

- Pinchos är med sin tydliga profil ett mycket intressant restaurangkoncept, helt unikt i sitt slag, säger Wilhelm Vintilescu. Jag är övertygad om att vi här ser födelsen av ännu ett svenskt varumärke som kommer att växa sig stort internationellt.

Pinchos kommer under våren 2017 öppna i Norge, tätt följt av etableringar i Danmark och Finland. Därefter väntar resten av Europa.

- Med sin breda erfarenhet av kedjebyggande och franchise i restaurangbranschen är Wilhelm en välbehövlig rekrytering till Pinchos, säger Magnus Larsson. Vi har vuxit fantastiskt i Sverige de senaste åren och det vill vi fortsätta med även internationellt. Wilhelm är väl meriterad i restaurangbranschen och kommer bidra starkt till vår utveckling.

Presskontakt:

Magnus Larsson, VD Pincho Nation AB
magnus@pinchos.se / 0706 - 86 55 00

Wilhelm Vintilescu, Styrelseordförande Pincho Nation AB
wilhelm.vintilescu@gmail.com / 0707 - 10 80 05