I många svenska städer har hungriga och nyfikna gäster redan kunnat besöka någon av den populära kedjans restauranger. Nu kommer denna möjlighet att bli verklighet även för stockholmarna. Den 30 juni öppnar kedjans första restaurang i centrala Stockholm.

– Pinchos är redan en etablerad kedja med 35 restauranger i Sverige, så när vi öppnar upp vårt första Pinchos mitt i Stockholm är det naturligtvis en milstolpe i kedjans utveckling, säger Wilhelm Vintilescu, Styrelseordförande Pincho Nation AB.

Etablerat läge

Den nya restaurangen kommer att heta Pinchos Fridhemsplan och ligger i nyrenoverade och nydekorerade lokaler på Kungsholmen med adressen Alströmergatan 20. Tidigare låg en O'Learys här vilket gör att läget är väl etablerat för uteätare. Restaurangen ligger i ett bostadstätt område med många arbetsplatser och närhet till kollektivtrafik.

– Vi har märkt att Pinchos blir en riktig magnet var helst vi öppnar. Efterfrågan på en restaurang i Stockholm har länge varit stor och därför hoppas vi snart kunna etablera våra restauranger även i andra stadsdelar, säger Wilhelm Vintilescu.

Stadig expansion

Pinchos är ett svenskt restaurangkoncept som etablerades i Göteborg 2012. Två år senare öppnades det upp för franchisetagare och idag är kedjan en av Sveriges snabbast växande, det öppnas i snitt två nya restauranger varje månad. Den stadiga expansionen har skapat en stor mängd arbetstillfällen i landets restaurangnäring, speciellt bland unga. Under hösten 2017 planeras även en internationell etablering med start i Oslo i slutet på sommaren.

– Det är ett sanslöst tryck på förfrågningar om att öppna upp Pinchos-restauranger, säger Magnus Larsson VD och etableringsansvarig, Pincho Nation AB. Snart finns vi i alla stora svenska städer, och många av dem har fler än en Pinchos. Nu satsar vi internationellt med öppningar i Norge, Danmark och Finland redan i år, fortsätter han.

För mer information, kontakta:
Magnus Larsson, VD och etableringsansvarig Pincho Nation AB
magnus@pinchos.se / 070 - 686 55 00

Wilhelm Vintilescu, Styrelseordförande Pincho Nation AB
wilhelm.vintilescu@gmail.com / 070 - 710 80 05

Bildgalleri: goo.gl/4YjcVO

FAKTA PINCHOS
Pinchos är ett restaurangkoncept baserad på en svensk originalidé etablerad i Göteborg 2012. Förutom att erbjuda ett brett, varierat utbud av smårätter i lokaler med extravagant dekor utmärker sig Pinchos också genom att vara världens första restaurang där alla beställningar sker via en egenutvecklad app. 2014 öppnades konceptet upp för franchisetagare. 2017 startas en internationell etablering.

Antal restauranger: 36
Antal planerade restauranger: 52
Antal anställda i kedjan: ca 500
Beräknad kedjeomsättning 2017: ca 660 Mkr
Appen: 1,2 miljon nedladdningar
Appinnehåll: Menyer, beställning, bordsbokning, betalning och lojalitetsprogram med bonuspoäng. Integration med molnbaserat kassasystem baserat på öppen källkod.
Appanvändning: 100% för beställning, > 75% för betalning, vilket är världsunikt
Erhållna utmärkelser: Framtidens Franchise (2016, Svenska Franchise), Årets Digitala Marknadsföring (2017, Svensk Franchise)