Hundratals sökande till 20 jobb på Pinchos

Över 200 personer har sökt jobben. Nu intervjuas 100 av dessa för 20 jobb på nystartade Pinchos i Ystad.

Det var en hel del förväntan och nyfikenhet i luften när de första 20 sökande stegade in på Arbetsförmedlingen. Där stod Josefin Fischlein och Philip Nilsson, ett äkta par som ska driva den nya restaurangen på Hamngatan.

– Det är spännande för oss också. Ännu vet vi inte när vi kan slå upp dörrarna, just nu verkar det bli i månadsskiftet oktober/november, sa Josefin Fischlein.

Läs hela artikeln här.

Besöksliv: Går till nytt toppjobb på snabbväxande Pinchos

Tidigare har hon mest suttit på andra sidan franchise-bordet. Nu är det dags att byta sida. I och med att Helena Ahldén går över som COO på Pinchos får hon prova på livet som franchisegivare. Något hon ser fram emot. 

Grattis till nya tjänsten, hur känns det?

– Det ska bli hemskt roligt. Pinchos har ett väldigt spännande koncept som utvecklas snabbt. Jag är tacksam över att jag får vara på den här resan.

Läs hela artikeln här.

Pinchos kommer (äntligen) till Stockholm - etablerar ny apprestaurang på Kungsholmen

I många svenska städer har hungriga och nyfikna gäster redan kunnat besöka någon av den populära kedjans restauranger. Nu kommer denna möjlighet att bli verklighet även för stockholmarna. Den 30 juni öppnar kedjans första restaurang i centrala Stockholm.

– Pinchos är redan en etablerad kedja med 35 restauranger i Sverige, så när vi öppnar upp vårt första Pinchos mitt i Stockholm är det naturligtvis en milstolpe i kedjans utveckling, säger Wilhelm Vintilescu, Styrelseordförande Pincho Nation AB.

Etablerat läge

Den nya restaurangen kommer att heta Pinchos Fridhemsplan och ligger i nyrenoverade och nydekorerade lokaler på Kungsholmen med adressen Alströmergatan 20. Tidigare låg en O'Learys här vilket gör att läget är väl etablerat för uteätare. Restaurangen ligger i ett bostadstätt område med många arbetsplatser och närhet till kollektivtrafik.

– Vi har märkt att Pinchos blir en riktig magnet var helst vi öppnar. Efterfrågan på en restaurang i Stockholm har länge varit stor och därför hoppas vi snart kunna etablera våra restauranger även i andra stadsdelar, säger Wilhelm Vintilescu.

Stadig expansion

Pinchos är ett svenskt restaurangkoncept som etablerades i Göteborg 2012. Två år senare öppnades det upp för franchisetagare och idag är kedjan en av Sveriges snabbast växande, det öppnas i snitt två nya restauranger varje månad. Den stadiga expansionen har skapat en stor mängd arbetstillfällen i landets restaurangnäring, speciellt bland unga. Under hösten 2017 planeras även en internationell etablering med start i Oslo i slutet på sommaren.

– Det är ett sanslöst tryck på förfrågningar om att öppna upp Pinchos-restauranger, säger Magnus Larsson VD och etableringsansvarig, Pincho Nation AB. Snart finns vi i alla stora svenska städer, och många av dem har fler än en Pinchos. Nu satsar vi internationellt med öppningar i Norge, Danmark och Finland redan i år, fortsätter han.

För mer information, kontakta:
Magnus Larsson, VD och etableringsansvarig Pincho Nation AB
magnus@pinchos.se / 070 - 686 55 00

Wilhelm Vintilescu, Styrelseordförande Pincho Nation AB
wilhelm.vintilescu@gmail.com / 070 - 710 80 05

Bildgalleri: goo.gl/4YjcVO

FAKTA PINCHOS
Pinchos är ett restaurangkoncept baserad på en svensk originalidé etablerad i Göteborg 2012. Förutom att erbjuda ett brett, varierat utbud av smårätter i lokaler med extravagant dekor utmärker sig Pinchos också genom att vara världens första restaurang där alla beställningar sker via en egenutvecklad app. 2014 öppnades konceptet upp för franchisetagare. 2017 startas en internationell etablering.

Antal restauranger: 36
Antal planerade restauranger: 52
Antal anställda i kedjan: ca 500
Beräknad kedjeomsättning 2017: ca 660 Mkr
Appen: 1,2 miljon nedladdningar
Appinnehåll: Menyer, beställning, bordsbokning, betalning och lojalitetsprogram med bonuspoäng. Integration med molnbaserat kassasystem baserat på öppen källkod.
Appanvändning: 100% för beställning, > 75% för betalning, vilket är världsunikt
Erhållna utmärkelser: Framtidens Franchise (2016, Svenska Franchise), Årets Digitala Marknadsföring (2017, Svensk Franchise)

Breakit.se: "Mat-apparna är för tidigt ute – men det finns en som har lyckat"

"Foodora, Wolt och Uber Eats borde åka till Göteborg och studera vad krogen Pinchos håller på med, skriver Viggo Cavling i en krönika.

Lösningen som erbjuds är i många fall för komplicerad. Jag tycker att elefanterna borde åka på studiebesök till Göteborg och studera vad krogen Pinchos håller på med sedan 2012. De kallar sig världens första app-restaurang och konceptet är minst sagt banalt. Gästerna laddar ner appen, checkar in på krogen, beställer och går sedan och hämtar sin mat och dryck i en lucka. När gästerna vill betala trycker de på appen och får då ut notan eller betalar direkt i telefonen. Det sistnämnda alternativet gör förstås att du får bonuspoäng och rabatt vid nästa besök. Enda sättet att få in mat är att ladda ner appen. Enligt grundaren så var detta beslut avgörande för att konceptet skulle lyfta."

Läs hela artikeln >>

Syre: Pinchos vidgar vyerna från årsskiftet

"– Pinchos matkoncept bygger i grund och botten på en salig blandning, med visionen att kunna erbjuda alla något, oavsett storlek på plånbok, livsstil eller smak. När det kommer till veganska alternativ har vi hitintills brustit och därför väljer vi nu att göra en satsning på detta, säger Caisa Lintunen, kommunikatör på Pinchos."

Läs hela artikeln här >>

Besöksliv: Pinchos charmar kvinnliga gäster - nu på export

"NYHETER. Apprestaurangkedjan Pinchos har blivit tjejernas favoritkrog. På två år har fyra restauranger blivit 28 stycken med en minimal marknadsföringsbudget. Nu väntar export av konceptet till Norge och Danmark.

Enligt en studie från Bookatable ratar svenska kroggäster digital teknologi på restaurangen. Men det stämmer absolut inte enligt tapaskedjan Pinchos.

– Det går sjukt bra nu. Vår app är nedladdad 800 000 gånger. Kedjeomsättningen har gått från 35 miljoner kronor i början på 2015 till 600 miljoner i år, säger Pinchos vd Fredrik Mattson."

Läs hela artikeln här.

Telia bloggar: Här är appen din servitör

"Genom att digitalisera restaurangbesöket har Pinchos-restaurangerna lanserat ett nytt sätt att gå ut och äta: gästen använder en app till allt från att boka bord och titta på menyn bestående av tapasrätter till att beställa sin mat och sedan också betala notan.

På plats i restaurangen plingar det till i mobilen när mat och dryck är klara, så att gästen själv kan gå och hämta den.

Det är just möjligheten att slippa påkalla personalens uppmärksamhet som är en av de stora vinsterna för gästerna, tror Magnus Larsson som är en av grundarna till Pinchos."

Läs hela artikeln här.

24 Blekinge: Succérestaurang närmar sig Blekinge

Redan i september kunde 24Blekinge.se avslöja att populära app-restaurangen Pinchos sneglar åt att etablera sig i Blekinge. Och nu kan man bekräfta att en etablering kommer allt närmare.

– Blekinge kan vänta sig att vi öppnar någon gång under nästa år, men jag kan inte säga mer än det. Det är inget som är 100 procent klart än, men vi har intresse från potentiella franchisetagare i flera orter, säger Caisa Lintunen, kommunikatör på Pinchos.

Läs hela artikeln här.

Publicerat om Pinchos Kristianstad

Restaurangen som är belägen på Östra Storgatan kommer öppna senast i mars, men förhoppningen är redan vid årsskiftet. Det kommer bli en stor restaurang med ungefär 120 platser.

– Vi kommer anställa upptill 15 personer, med tio heltidsanställda. Vi kommer börja söka snart. Nu när allt är klart, så är det bara att trycka på knappen och köra, säger ägaren Allan Schwech.

Läs hela artikeln här.

Ekuriren: Restaurangen Pinchos ska bli störst i Eskilstuna

"Den snabbväxande restaurangkedjan Pinchos kommer till Eskilstuna. I konceptet ingår bland annat att gästerna beställer sin mat via en app, i stället för att använda den mer traditionella beställningsformen servitör.

Eskilstuna har varit i moderbolagets sikte länge, och nu är det till slut dags.

– Eskilstuna har varit en naturlig och prioriterad stad för oss, det är absolut tillräckligt stort för att stödja en Pinchos, säger Magnus Larsson, etableringsansvarig på företaget som öppnat trettio restauranger Sverige under de senaste tre åren."

Läs hela artikeln här >>

ST om premiären på Pinchos Sundsvall

På tisdag 19/7 är det dags för premiär på Pinchos i Sundsvall och Sundsvall Tidning har intervjuat vår franchisetagare Tobias inför öppningen.

– Det är lite nervöst, och en bra pirrighet. Öppningen är något man gått och längtat efter i snart ett år, så det känns väldigt bra att det är dags nu. Det är en dröm jag haft sedan jag var liten, att öppna egen restaurang.

Pinchos utsedd till bästa dejtingrestaurang

Enligt en undersökning som nyligen gjordes på uppdrag av dejtingsajten Match.com tycker singlarna i Västra Götaland att Pinchos är den bästa restaurangen för en dejt i området.

Vi på Pinchos tackar ödmjukast för det fina utlåtandet och önskar alla turturduvor lycka till i jakten på kärlek.

Peace, love and Pinchos!

24kalmar om Pinchos i Kalmar

Det är bara bygglovet som saknas innan Handelsbankens gamla lokaler på Kaggensgatan kommer att förvandlas till en app-restaurang. Pinchos som restaurangkoncernen heter är världens första app-restaurang och finns i ett 20-tal städer i Sverige sedan tidigare. Nu är det Kalmars tur att få ta del av det populära konceptet.

Läs hela artikeln här.